Εκπαιδευτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στους παραγωγούς των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξεχασμένης και Απόλλων Κουλούρας στις 20 και 21 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, στα πλαίσια της <<Ολοκληρωμένης Διαχείρισης>> .

Οι γεωπόνοι της CERTERRA έχοντας λάβει υπόψη τους κινδύνους και τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την νέα καλλιεργητική χρονιά, προχώρησαν στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής, την οποία μοιράστηκαν με τα μέλη των δύο συνεταιρισμών.

Ο κ. Ματθαίος Παπαϊωάννου, εκ μέρους της CERTERRA, μίλησε για την ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και το πως ο παραγωγός θα λάβει την μέγιστη απόδοση αυτών με το μικρότερο δυνατό κόστος. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην σημασία των θρεπτικών στοιχείων και την επίδραση που έχει το καθένα στην καλλιέργεια. Εν συνεχεία, έγινε λόγος για τις καλλιεργητικές τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα των δέντρων και την ποιότητα των καρπών. Από την θεματολογία της παρουσίασης δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι εχθροί και οι ασθένειες των δέντρων, καθώς διαχρονικά είναι ένα πρόβλημα που ανάλογα με την χρονιά οι επιπτώσεις που προκαλούν στην παραγωγή είναι μεγάλης οικονομικής σημασίας. 

Την παρουσίαση ολοκλήρωσε ο κ. Βογιατζόγλου Κωνσταντίνος, ένας εκ των γεωπόνων της CERTERRA, ο οποίος ενημέρωσε τους παραγωγούς για την νέα ΚΑΠ, τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε σχέση με όλα όσα γνωρίζαμε, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσει ο κάθε παραγωγός μέσω αυτής.

Τόσο ο κ. Ματθαίος Παπαϊωάννου, όσο και ο κ. Βογιατζόγλου Κωνσταντίνος, κατά την διάρκεια και κατά το πέρας της ομιλίας δέχτηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους παραγωγούς των δύο συνεταιρισμών, οι οποίοι παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά.